Ta en divot

För både nybörjare och erfarna golfare kan det vara en stor utmaning att övervinna en rädsla eller oro för att slå marken. Att göra oreda i gräset är något som många perfektionister, eller helt enkelt riktigt snygga människor, föraktar. De som tidigare haft handleds- eller handskador är också oroliga, eftersom de inte vill bli sårade igen. Båda känslorna är rimliga, men att slå i marken korrekt positionerar golfklubban, främjar centrumkontakt och tillåter bollen att flyga högt upp i luften.

Istället för att bli irriterad på driving range, överväg dessa två nya träningsområden för att få självförtroende och bli bekväm med att slå i marken.

Blöt om fötterna i sanden.

På grund av dess mjuka, förlåtande konsistens och uppenbara feedback är det mindre skrämmande att slå i sanden. Bunkrar är också ett underbart ställe att öva eftersom divoterna syns direkt och ljudet av klubban som slår i sanden ger en hörbar incheckning.

Testa denna övning:

Gör en miniatyr-tee gjord av sand i en träningsbunker och placera bollen ovanpå tee.

På målsidan av golfbollen ritar du en rektangel som är lika stor som en dollarsedel. (Som syns på bilden till höger.)

Slå så många golfbollar som möjligt med en klubba med höga höjder, till exempel en sandwedge eller pitchingwedge, med en komplett, jämn temposving (inga små svängningar!). Se sedan om du passar in i någon av följande kategorier:

Klubbhuvudet slår bara bollen, inte tee eller rektangeln.
Bollen och sand-tee slås först, följt av rektangeln, med klubban och kroppen i en normal balanserad avslutsställning.
Klubbhuvudet slår mot bollen och tee medan det nästan sjunker ner i sanden. På grund av divotens djup är en full finish inte möjlig.

Det ideala skottet är nr 2, där klubbhuvudet först slår mot sandtee och boll, sedan rektangeln med en mjuk duns eller studsande ljud. Efter bollen ska klubban inte sticka i sanden, och svingen ska inte verka extraordinärt snabb eller kraftfull. Klubben bör ha tillräckligt med kontakt med sanden för att tappa lite energi samtidigt som spelaren kan avsluta högt och balanserat som om de slog av fairway.

Prova ett par skott från roughen när du har fått självförtroende från sanden.

Om din övningsplats inte tillåter dig att slå ut ur roughen med full sving, kan du fortfarande dra nytta av att använda ett chipping-område och en liten sving. För att dra bollen ur det vilda, sväng ner klubban i en nedåtgående vinkel och försök träffa gräsroten under golfbollen. Eftersom mindre precision krävs, är denna låga vinkel och att slå under bollen bekvämare på längre gräs. Spelaren kan lära sig att slå bollen från en liggande i det långa gräset utan att sakta ner eftersom det inte finns någon skopande eller lyftande rörelse.

Observera om klubban träffar marken och lämnar en divot eller betar toppen av gräset under träningssvingen. Kom alltid ihåg att gå efter källan! Gungans energi bör verka som om den överförs till marken snarare än bara golfbollen.

Att träna med järn på driving range, bunker och rough är ett bra sätt att förbättra kontakten och noggrannheten och förbereda dig på att ta den divoten äntligen.