Ghost rider

“Ghost Rider” är aliaset som används av en svensk motorcykel-stuntåkare, vars YouTube-videor har uppnått kultstatus med miljoner tittare. De race som Ghost Rider kör utförs i en serie självständigt producerade DVD-filmer där det återkommande temat innebär att Ghost Rider själv utövar olagliga manövrer på sin motorcykel på allmänna vägar i hela Sverige och i andra länder i Europa. Filmerna visar Ghost Rider, mestadels i perspektivet av kameror monterade på sin motorcykel, racing i extrema hastigheter på extrema vägar; provocerande brottsbekämpande officerare i höghastighetsförlopp och han utför olika farliga stunts i mestadels okontrollerade miljöer. Ghost Rider brukar ha svart läder och en svart hjälm med svart visir för att skydda sin identitet.

Motorcyklarna som valts för filmerna är Suzuki GSX-R1000 och Suzuki GSX-1300R (Hayabusa). Han har använt en rad olika årsmodeller med olika modifieringar till var och en, inklusive en GSX-R1000 K4 i Ghost Rider Goes Crazy in Europe och en 280 + broms hästkrafts turboladdad GSX-R1000 K5 i Ghost Rider Goes Undercover.

Det svenska rockbandet Europe använde olika klipp från Ghost Rider-filmerna i sin musikvideo för låten “Got to have Faith” från 2004-albumet Start from the Dark.

Ghost Rider har identifierats av olika medier som, eller som möjligen, den svenska ex-racern och mekanikern Patrik Furstenhoff. Furstenhoff är listad på Guinness World Records som hållande rekordet för den första dokumenterade 200 kilometer per 320 km / h hjulet på en turbo-chargad Suzuki Hayabusa.

I början av 2016 greps en schweizisk motorcyklist som kallades Ghost Rider och belastades med olika brott, men den schweiziska polisen avslöjade inte vilka ledtrådar i videon som ”avslöjade” honom. De Schweiziska detektiverna studerade videon som postades av Ghost Rider i ett försök att bestämma hans sanna identitet. Polisen konfiskerade också en motorcykel och dator och fann att kontot som användes för att skicka Ghost Rider-videon på YouTube var kopplat till datorn. Vid arresteringen var hans ålder 20 år, vilket innebar att han borde ha varit hela sex år gammal när hans första video släpptes 2002.

I Ghost Rider: The Final Ride, gör Ghost Rider en tidsbegränsad körning i Sverige från Stockholm till Uppsala (kallad Uppsala Run, ett avstånd på 68 km eller 42,6 miles) på 14m 55s med en genomsnittlig hastighet på 273,1 km/h (170,1 mph) i tung trafik. Han bryter sitt eget rekord i Uppsala Run 2 (Ghost Rider Goes Crazy in Europe) med en snabbare cykel med bara två sekunder (14m 53s) med ännu tyngre trafik närvarande.

I Ghost Rider Goes Crazy in Europe, kör Ghost Rider i Paris, Frankrike, på Paris Peripherique (franska termen för ringväg / bandway) och fullbordar racet på 9m, 57s. Detta gjordes som en hyllning till en fransk gatu-racer som går under alias “Le Prince Noir” (Black Prince) som avslutade racet på sin motorcykel på 11m 04s, 1989. Även i Ghost Rider Goes Crazy in Europe gör Ghost Rider en körning på tid i Nederländerna från Rotterdam till Amsterdam (ett avstånd på cirka 70 kilometer) på 20m 32s.

Varje film har en scen där Ghost Rider åker en högt inställd, turboladdad Suzuki Hayabusa. Även om Ghost Rider:s huvudfordon är en motorcykel, använder han en mängd andra fordon i filmerna, inklusive olika typer av bilar, cyklar, minibussar och till och med en snöskoter på allmänna gator.