Så många nya spelare har anslutit sig till detta fantastiska spel, särskilt i efterdyningarna av pandemiåret. När många av er förbereder er för att träffa länkarna kanske ni upptäcker hur frustrerande golf kan vara. Men misströsta inte! Det behöver inte vara så. Här är fyra metoder för att ha kul på banan med dina vänner och familj samtidigt som du kommer ihåg varför vi spelar: att ha kul!

1. Bär en t-shirt

Detta lilla föremål kan betyda skillnaden mellan att ha det bra och att vilja lämna golfbanan. Du spelar förmodligen inte in en poäng eftersom du är ny i spelet. Om så är fallet har du tillåtelse att slå upp din boll på varje slag från utslagsplatsen till green.

Med dina korta järn (till vänster), slå upp bollen precis ovanför grästoppen, lite högre för långa järn, hybrider och fairway woods (mitten), och högst för föraren.

2. Delta i en scramble.

När du är nybörjare är en scramble (där alla i din grupp slår ett skott, sedan väljer du det bästa och spelar ditt nästa slag därifrån tills bollen är hålad) det enklaste sättet att spela och håller dig involverad med dina spelpartners. Jag gillar det här formatet för nybörjare för golfare eftersom det tar påfrestningarna på speltempot och får dig att känna att du är en del av gruppen.

3. Lägg inte så mycket ansträngning på det.

Detta är en princip som jag tycker om att förklara för nya golfare. Sluta öva på en teknik som du nyligen bemästrat på banan om du har problem. Det är meningslöst att låta dina vänner eller familjemedlemmar som kan ha följt med dig på planen göra dig upprörd eller överträna dig. Ta istället tre bollar och en putter och bege dig till puttinggreenen för att öva din putting.

4. Spela på ett avstånd av 150 yards

Det finns ingen anledning att känna sig tvingad att spela en fullängdsbana när du är en nybörjare golfare. Istället, på par-4 och par-5, tee upp bollen nära 150-yardmarkören för att ta dig in i vanliga rundor. Spela hålet därifrån för en mindre skrämmande och roligare start på spelet.