Hur du kan njuta av din golf och förbättra ditt spel under vintermånaderna.

När det kommer till att spela har vi aldrig haft det bättre. Kurser är ofta lugnare; det finns några fantastiska erbjudanden att göra, och det finns en uppsjö av utrustning tillgänglig för att hjälpa dig att förbättra ditt spel vid den här tiden på året…

1. Lägg ditt ego åt sidan och spela realistisk pargolf.

Du är inte Rory McIlroy, och en av golfens bästa mentala instruktörer har dåliga nyheter till dig. “Det är absurt att förvänta sig att du ska gå ut och skjuta under ditt handikapp när greenerna är dåliga och vädret är dåligt”, förklarar Dr Karl Morris. “Som ett resultat träffar jag alltid mina kunder vid den här tiden på året för att förklara konceptet realistiskt par.”

Detta innebär i grunden att jag vill att golfare ska sluta tro att deras bana är samma par hela året och istället tänka på att lägga till slag till par för att kompensera för banans omständigheter under vintermånaderna.

“Med tanke på statusen för brittiska banor mellan november och februari, och hårdheten i vårt väder, tycker jag inte att det är orimligt för oss att lägga till två slag till banans par för varje nio, vilket gör en par-68-bana till par 72, och så vidare.”

Poängen är inte att vara pessimistisk; snarare, genom att vara realistisk kan du öka dina chanser att få en mer självsäker vinter.”

Fortfarande inte övertalad? För att se hur stor denna uppenbarelse är, prova den för storlek. “Som en mental träning är realistisk par ganska lik Earl Woods “Tiger Par”-koncept när Tiger växte upp,” förklarar Morris.

“Konceptet bakom ‘Tiger Par’ var att Tiger var för ung för att slå par, så istället för att försöka och misslyckas om och om igen, fokuserade han på att slå en mer realistisk poäng känd som ‘Tiger Par’.

2. Öva din sving på en golfsimulator.

Även om kvällarna är mörka, finns det gott om inomhussajter över hela landet där du kan spela St Andrews och Pebble Beach. Även om puttningen är lite hit-or-miss, är inomhussimulatorer utmärkta för körning och järnslag.

3. Utnyttja vintergreenerna

Vi menar allvar med det här. Tillfälliga greener hjälper dig inte med din puttning, men de hjälper dig med andra aspekter av ditt spel. “Eftersom vintergreenerna är mindre är avståndskontroll viktigare”, förklarar PGA-proffset och TG-läraren Steven Orr (www.stevenorrcoaching.com). “Att sikta på mindre mål kräver att vi tänker mer på skottet, vilket förbättrar ditt järnspel och fokus.

En annan fördel med vintergreener är deras geografiska läge. De är vanligtvis framför trädgården, sänker banans längd och garanterar att alla slår kortare järn i målet. Som ett resultat kan vi förbättra vårt wedgespel utan att ens inse det.”

4. Spela med en gul golfboll med hög synlighet.

Gula bollar var en gång området för driving ranges och svåra att hitta billiga bollar. Men flera premiumversioner från Titleist, Srixon, Bridgestone och Wilson är nu gula.
Seriösa golfare undviker ofta gula golfbollar, men de presterar lika bra som vita golfbollar och är lättare att lägga märke till bland löv eller frost.
“Vetenskapen har fastställt att gul är den mest synliga färgen i spektrat, vilket gör att den kan ses otroligt lätt även på långa avstånd”, säger Dean Cracknell, Srixon Golfs Custom-Fit Manager.
Grönt har också kopplats till lugn och stressreducering i psykologiska studier. För att uppnå denna avslappnande effekt är våra Tour Yellow-bollar mestadels gula med en touch av grönt.”
Srixons designers gjorde grundliga synlighetstester för att utvärdera hur mycket lättare Tour Yellow-golfbollen är att se jämfört med Pure White-versionen, och Tour Yellow-golfbollen var dubbelt så enkel att se på 225 yards.

5. Behåll en varm och aktiv kropp.

“Drick inte alkohol oavsett vad”, råder expertdietisten Drew Price (@drewtrition).

“Du vill inte ha alkohol i dina ådror eftersom det sänker din kärna och perifera kroppstemperaturer. Istället är nyckeln att öka din ämnesomsättning genom att konsumera mat eller dryck som stimulerar nervsystemet eller får din kropp att arbeta hårdare. Detta kan åstadkommas med ett par koppar starkt kaffe. Ändå, andra rekommenderade alternativ inkluderar grönt te, som höjer kroppstemperaturen och tros gynna blodtrycket (drick två eller tre koppar en timme före rundan).

Kokosmjölk hjälper dig att behålla dina energinivåer under hela dagen genom att höja din kroppstemperatur (konsumera 100-200 ml ungefär en timme före rundan). Och protein, som höjer kroppstemperaturen (ät 150 g magert rött kött, kyckling eller fläsk en timme innan din match, eller drick en 30 g proteinshake).”

 

6. Spring in i solen med din boll.

“Jag har spårat otaliga bilder i den stigande och nedgående solen”, säger John Dunn, en långvarig caddie och författare till Loopers: A Caddie’s Twenty-Year Golf Odyssey. “Följ bollen från det ögonblick den lämnar marken tills den når solens kärna. Istället för att fortsätta följa den och eventuellt tappa den, fokusera din uppmärksamhet på platsen där du tror att den kommer att landa; du kommer att se den dyka upp snart. ”

7. Gör din förare högre.

“Vintern är när förarens justerbarhet lyser”, sa en av TaylorMades Wentworth Fitting Lab-chefer.

“Större loft innebär mer bärkraft och distans, så prata med ditt proffs om vilken kombination av förarhuvud/axel som ger dig de bästa resultaten. Du bör prata med dina proffs om justerbarhet.”

8. Utnyttja reglerna som gäller hela vintern.

Kevin Barker, R&A:s Assistant Director of Rules, förklarar de fyra golfreglerna att komma ihåg i vinter.

Lögner som är att föredra

“Det finns mycket oklarheter med den här,” säger Barker. “Föredragna falskheter är inte något som dyker upp från ingenstans i början av oktober och stannar hos dig till slutet av mars. Eftersom det är en lokal regel måste den implementeras av golfklubbens kommitté. De bör också fastställa hur långt spelaren kan föredra lögnen när den väl är på plats. Sex tum, en poängkortslängd och en klubblängd är de tre alternativen som nämns i reglerna, så se till att du vet vilken som gäller innan du börjar ditt spel. Om du gör det t, du kommer att bestraffas två slag om du flyttar bollen längre än det tillåtna avståndet.” Dessutom, om du är på ett tätt klippt område och vill ge dig själv en gynnsam läggning, måste du markera din boll innan du tar upp den, annars kommer du att straffas med ett skott. Slutligen måste du plocka upp bollen istället för att flytta den med en klubba, och du kan bara ändra din lie en gång per omgång.”

En boll med ett hål i

“Detta är en annan regel du bör kontrollera innan du lämnar,” förklarar Barker. “Om din boll har fastnat i ett smalt klippt område genom greenen har du rätt till lättnad enligt vanliga golfregler. När din boll är inbäddad i roughen har du inte rätt till fri lättnad. Men under exceptionellt hemska förhållanden finns det är en lokal förordning som tillåter klubbar att ge gratis lättnad var som helst på green. Om denna regel är i kraft har du rätt till gratis grov lättnad.”

Att bli av med bollen

“Klubbar tillämpar ofta den här lokala regeln när förhållandena är tillräckligt dåliga för att din boll samlar ihop smuts men inte tillräckligt illa för att motivera favoriserad lögn”, förklarar Barker. “Det gör att du kan höja och rengöra din boll innan du spelar ditt nästa slag. Innan de lyfts måste alla bollar märkas, och efter rengöring måste de återinstalleras på samma plats.”

Opretentiöst vatten

“Snälla, hoppa inte upp och ner,” ber Barker. “Om din kropps kraft får vatten att bryta ut ur marken har du inte rätt till fri lättnad enligt denna förordning. Om vatten är synligt under dina fötter eller på bollen när du intar din ortodoxa hållning har du rätt till fri lättnad. Om så är fallet kan du tappa bollen inom en klubblängd från din närmaste punkt för lättnad. Om det inte är det måste du spela bollen som den är.”