Tips som kan hjälpa golfare

Att förbättra din chipping är en av de enklaste metoderna för att sänka din poäng och öka ditt självförtroende för de flesta golfare. Till att börja med måste du först förstå vad ett chipshot är: Det är ett snabbt spelslag där bollen flyger upp i luften och sedan rullar samma sträcka (eller något längre) som den passerade. Den har en plattare bollflykt och går kortare än ett chipshot, vilket gör det till ett mer underhållsfritt och förlåtande alternativ.

Så här går du tillväga på rätt sätt.

1. Behåll en anständig hållning.

Du har en bra golfhållning när du böjer dig framåt från höfterna och låter armarna hänga direkt under axlarna. Att böja sig framåt på detta sätt genererar utrymme, vilket effektivt fastställer vägen för dina armar och klubba att svänga ner. Många golfare utvecklar en squatty-ställning av någon anledning, vilket resulterar i inkonsekvent kontakt.

Fast spinnhållning är dock det första steget; efter det kan du ändra din hållning så att den passar skottet.

2. Gör justeringar av din ställning och inställning.

Genom att de båda kräver mindre slag, är puttnings- och chippingrörelserna lika. Din hållning kommer dock att förbli oförändrad.

Gör några små justeringar av din ställning och inställning för att uppnå önskat resultat med dina chippingklubbor:

Sänk greppet om handtaget (AKA, choke ner på klubban)
Begränsa din ställning till ett avstånd på cirka ett klubbhuvud mellan dina fötter.
Lägg tillbaka bollen till sin ursprungliga plats.
Luta klubbskaftet och överkroppen något mot målet.
Dessa, tillsammans med lämplig hållning, kommer att positionera dig för att säkerställa att botten av ditt slag inträffar efter golfbollen, vilket resulterar i renare kontakt.

3. Känn igen samspelet mellan boll och gräs

Vissa chip skott bör bli luftburna – åtminstone under en kort varaktighet. Kom ihåg den gyllene regeln när du gör det: slå ner för att få bollen att gå upp. Detta kommer att hjälpa dig att göra rätt slag, och det kommer också att förklara varför det är viktigt att hålla överkroppen lutad mot målet för att göra en fallande träff.

4. Var medveten om din chippingteknik.

Ett bra chippingslag, som ett bra puttingslag, kräver att dina armar förblir något hela och tysta under hela rörelsen. Tänk på formen på en triangel som bildas av dina armar och axlar: ditt mål är att hålla den triangeln obruten medan du rör dig.

Slagets längd varierar beroende på spelaren och skottets avstånd, men i de flesta fall bör klubban hållas under höftnivå, med en generellt jämn rygg, och genom slaget. Jag skulle inte säga att jag gillar att se stora flisslag eftersom de kan försämra kvaliteten på din kontakt.

5. Utveckla din intuition

Däremot har jag sett golfare som chippar ganska bra med en kraftig handledsrörelse och andra som chippar extremt bra med den omvända rörelsen. Allt är en fråga om personlig preferens, som med det mesta inom golf. Baserat på vad som fungerar bör du ta reda på vad som är bäst för dig.

Spänning är en sak som golfare inte gillar. Det kan försämra en golfspelares förmåga att känna klubbhuvudet och förhindra att det naturligt faller in i golfbollen. Dina handleder ska vara mjuka och avslappnade när du greppar klubban, vilket gör att klubban försiktigt kan sjunka ner i marken under stöten.

6. Justera bollens position

Din ställning kommer att vara smal för de flesta kortare chipping, och din boll kommer att vara något bakåt. Du har inte många alternativ. Men kom ihåg att det är lika enkelt att ändra höjden på dina slag som att ändra bollens position.

En mer centrerad bollplacering eliminerar framåtaxellutningen under installationen och låter bollen starta lite högre. En boll som placeras längre bak kommer att ha den omvända effekten, att den kastas lägre och med större snurr. Justera baserat på ditt skott och personliga smaker med hjälp av denna grundläggande riktlinje.

7. Kontrollera noggrannheten hos din avståndskontroll.

Du måste lära dig att reglera ditt avstånd efter att du har bra, fasta grunder.

När det kommer till att kalibrera dina avstånd har du många alternativ. Min rekommenderade strategi är att bemästra en grundläggande slagstorlek som du är helt bekväm med och byta klubba. På grund av ändringar i flyg-till-rulle-ransoner kommer avståndet att ändras.

Tänk på följande scenario:

Med en gap wedge kan min vanliga knä-till-knä höjd chipping stroke resa upp till 10 yards. Det kommer att gå 20 yards med en pitching wedge. Ett 9-järn kan sträcka sig 30 yards, ett 8-järn kan färdas 40 yards och ett 7-järn kan sträcka sig 50 yards. När du går vidare genom klubborna kommer bollen att flyga lägre, men fördelen med detta tillvägagångssätt är att ditt slag kommer att förbli konstant.

8. Använd en inriktningsstav för att öva.

Att träna med ett inriktningsspö utanför din golfboll är ett utmärkt sätt att bedöma din chipping-inställning. Om det händer kan ditt slag resa för långt från in-till-ut, vilket ökar dina chanser att träffa klubban för det fruktade S-ordet: “Shank”.

 

9. Välj ett mål som är 1/3 av vägen.

Vid chipping kan det vara fördelaktigt att förstå proportioner mellan flyg och rulle. Flyger din boll till exempel 1/3 av sträckan innan den rullar de återstående 2/3? Eller är det tvärtom?

Placera en tee eller golfklubba 1/3 av vägen mellan din golfboll och hålet för att få en känsla av detta. Försök att landa din boll på tee och se sedan hur långt den rullar. Prova en ny klubba om den landar på tee men inte når hålet.

10. Gör chipping till en del av din uppvärmningsrutin.

Det är en bra idé att slå några marker och pitcher när du är redo att ta ditt bästa spel till golfbanan.

Även om det bara är några chip-shots på driving range för att värma upp, kommer det att hjälpa dig att få självförtroende på banan och ge dig en känsla av bra kontakt.

Att vara en suverän flishuggare är ett av de snabbaste sätten att sänka din poäng. Du behöver inte vara stor, stark eller ha den finaste golfsvingen för att bli en bra flishuggare.

Om du är en bra chipper och missar green kommer du att vara säker på din förmåga att kompensera för det.

Att vara närmare hålet avlastar trycket på din puttning om du är en bra flishuggare.

Du kan använda denna färdighet för att sänka din poäng och ha roligare genom att göra det till en underbar utjämnare.