Tips för nybörjare golfare

Vi föredrar att undvika att lära oss nya saker som vuxna eftersom det är utmanande och ofta pinsamt. Men tro mig när jag säger att det är väl värt ansträngningen att känna till det roliga golfspelet. Det kommer bara att vidta några åtgärder.

Jag skapade en lista över mina tio bästa råd för att börja börja med golf som en referens för nya golfare. Om du följer dessa riktlinjer kommer du snart att upptäcka varför golf är den bästa sporten som någonsin uppfunnits.

Anmäl dig till minst ett års vecko- eller månadskurser.

Miljontals golfare kämpar för varje Bubba Watson som får reda på hur man svingar på egen hand. Om du lär dig spela golf genom att slå bollar själv kommer du med största sannolikhet att utveckla dåliga vanor. När du äntligen bestämmer dig för att ta kurser kommer det att bli en lång och mödosam process att ångra dina dåliga vanor.

Det är därför jag rekommenderar att golfare börjar ta lektioner från en licensierad instruktör (snarare än en vän på banan) direkt. På detta sätt kommer de att utveckla de nödvändiga golfgrunderna – långt spel, kortspel, puttning och så vidare – vilket ger deras atletiska förmåga en chans att blomstra i spelet direkt.

Köp en snygg och korrekt monterad uppsättning klubbor från ett golfproffs.

Nybörjare golfare kommer att kämpa för att njuta av spelet så mycket de kan med dåligt passande golfutrustning. Så om du har bestämt dig för att ge golf en seriös chans, investera i klubbor som är skräddarsydda för dig när det gäller längd, lögn, flex och förlåtelse.

Golfare som inte har bra klubbor utvecklar hemska vanor som kan ta år att bryta. Detta innebär inte att de måste spendera 5 000 dollar för att komma igång, men de bör åtminstone utrusta sig med märkesutrustning som är skräddarsydd för dem på något sätt.

Spela golfbollar som är lämpliga för din skicklighetsnivå och banan.

Ja, golfbollar är kostsamma, men om du menar allvar med att spela, välj en bolltyp som matchar det du vill att bollen ska prestera och håll dig till den.

När du spelar en golfboll på Tour-nivå på hål 1-13 och en billig boll på hål 14-18 får du olika känslor och känslor från varje klubba. Hur kan man upprätthålla konsekvens när man använder flera typer av utrustning?

Ens i vattenhålen, snälla, spela inte bollen du upptäckt som har studsat av banan eller har en fläck i sig. Du ökar bara dina chanser att misslyckas.

Avsätt tid i ditt arbetsschema (tidigt på morgonen) för att träna minst en gång i veckan.
Att säga att du ska slå bollar eller träna golf efter jobbet är som att säga att du ska gå till gymmet efter jobbet… det kommer alltid att finnas en anledning till varför du inte kommer att klara det. Jag har märkt att att avsätta en vardag för att slå bollar eller träna innan jobbet är det mest effektiva sättet att övervinna detta. Det här är din tid, och det kommer att gynna både ditt golf- och arbetsliv. Det är skadligt att försöka öva samtidigt som du svarar i telefon eller tänker på jobbet. Om du går till sortimentet innan jobbet blir du mindre stressad, vilket hjälper dig att utvecklas.

INKLUDERA HELA SPELET I DIN ÖVNING.

Golfare bör lära sig hela spelet, inte bara det långa spelet när de börjar träna. “När jag väl har listat ut svingen kommer jag att jobba på mitt korta spel”, säger många nya golfare. Problemet är att denna strategi inte lär barn hur man spelar golf.

Nybörjare golfare förbiser ofta wedgar och släpar efter när de tränar, även om båda kan spara dem ett betydande antal slag. Enligt mina observationer kämpar nybörjare för att nå greenen från 30-80 yards och rutinmässigt treputta från över 20-25 fot. Som ett resultat råder jag golfare att dela upp sin träningstid i fyra kategorier:

Det långa spelet är 25% av tiden.
Kilprocent på 25 % (från 30-100 yards)
25 % av tiden går åt till att spela små spel (chipning, pitching, bunkrar, short putting)
Putting med 25 % fördröjning.
För att hantera poäng och eliminera höga siffror på scorekortet är det nödvändigt att komma ner i tre slag från insidan av 80 yards för de tidiga stadierna.

Förbind dig att spela spelet minst 50 % av tiden.

Att slå bollar på en driving range är bara ett sätt att förbättra din “golfsving”. Men världen är full av utsökta gungor som inte kan göra mål när insatserna är höga. Om du inte spelar kommer du aldrig lära dig hur du hanterar hårda lögner i uppförsbackar, svårigheter eller ens framgång. Det är viktigt att komma ihåg att du ska spela golf, inte bara slå bollar.

Om allt du vill göra är att slå bollar, spara lite pengar och skaffa helt enkelt ett 8-järn, ett 6-järn och en driver, för det är allt du behöver för att ha det bra på banan. Top Golf har visat att fältet kan vara roligt, men kom ihåg att golf är en sport i sig.

Välj om du spelar golf för nöjes skull eller för att få poäng den aktuella dagen.

Om du är på väg till banan, bestäm om du ska spela för “kul” eller “göra poäng” innan du börjar rundan, eftersom de kräver två helt olika tankesätt. Golfare som spelar för skojs skull störs inte av vad de skjuter eftersom de arbetar med en viss färdighet eller försöker skjuta som är mer riskfyllda än givande. Som ett resultat, om du letar efter ett konkurrenskraftigt spel, är golf inget annat än ett schackspel med en boll och en pinne.

Sätt upp realistiska mål för dig själv baserat på din befintliga förmåga.

Med tiden kommer du att kunna slå skott som du inte kunde träffa föregående säsong eller ens månaden innan. Kom ihåg att ha kul och försök inte att överträffa dina befintliga förmågor. Slå ut om du inte vet hur man böjer bollen med någon konsistens. Varför konstruera en tia när en sexa skulle räcka?

Golf är en kompromiss mellan tre saker: ditt egos önskningar, din erfarenhets önskningar och vad din talang tillåter dig att göra.

Lämna ditt sura humör i bilen.

Kom ihåg att en golfboll inte bryr sig om hur mycket pengar du har, hur många arbetare du hanterar eller vilken typ av bil du kör, så lämna din typ-A-mentalitet hemma. Och om du tror att du kommer att kunna hoppa över inlärningskurvan för att du var en fantastisk idrottare på gymnasiet, kommer du att få ett oförskämt uppvaknande.

En negativ inställning är kanske ännu mer skadlig för att utmärka sig i golf. Att gnälla och klaga gör dig inte bara olycklig, utan det gör dig också jobbig att leka med. Det handlar inte alls om dig.

Det går bra att ge upp om det inte visar sig vara roligt.

Golf är trots allt bara ett spel. Det går bra att sluta spela om du inte har roligt konsekvent. Golf försvinner inte, och ingen, inklusive dina bästa vänner, vill vara runt dig på banan om du är olycklig, kastar klubbor och gnäller. Ta heller inte med en negativ dag på kursen hem till din familj.

För att vara en rolig spelpartner i golf behöver du inte slå ett banrekord eller ens slå 100. Det kommer alltid att finnas en välkomnande foursome för dig om du har roligt, är snäll och spelar snabbt!